Armuš Periša Beli - Lilit i magacioneri

Započeo Braca, Novembar 04, 2024, 10:52:32 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Armuš Periša Beli

Lilit i magacioneri

Lica:
Komnen, magacioner
Bole, magacioner
Lilit, domino dama

U polumarčnom magacinu kablova, zavaljeni u dotrajalom, ofucanom trosedu, sede Komnen i Bole. Pred njima je masivni, drveni, rustični kotur, koji sada služi kao sto, tu je i jedna vidno islužena, plišana fotelja koja nije u noti sa trosedom, ili bilo čim u prostoru... Komnen drži telefon u ruci i očekuje da mu se neko odazove... Bole zainteresovano lista oglase, kao da traži nešto određeno...

Komnen: Hajde, javi se, digni tu slušalicu... Halo? Halo, zovem povodom vašeg oglasa... Vi prodajete magareće sapune? Da, da, to sam mislio, sapune od magarećeg mleka, razume se... To je vaša farma? Imate ih na gomili?

Bole: Ručni rad, a?

Komnen: I ručno ih muzete? Pretpostavljao sam... Stvarno? (Prekriva rukom slušalicu i govori Boletu): Ova stvarno muze magarca! Nije šala.

Bole: Kakav si ti srećnik...

Komnen (u slušalicu): Sigurno imate jake ruke, pomislio sam da su za takav posao potrebne jake, sirove ruke. To su krute stvari. Recite mi, molim vas, koliko vam je magaraca potrebno da bi izmuzli jedan sapun od sto grama, recimo? Naravno, naravno da hoću da kupim, samo sam malo znatiželjan, zašto se odmah ljutite? Pa, hoću naravno, ali moram da znam šta se prodaje, neću da kupujem mačku u džaku... Ja sam delikatna mušterija? Zašto tako mislite? Dobro, gospođo, da onda pređemo na konkretnu stvar, cena, recite mi, koliko košta jedna kocka? Pa, mislim na sapun? Sigurno je u kockama? Sapun je kockast? Nije? (pokriva slušalicu šakom i obraće se Boletu): Sapun nije kockast, možeš li da veruješ?

Bole (sa prezirom): Ja bih joj zalupio slušalicu! Bezobrazluk.

Komnen (u slušalicu): Aaa, zaobljen je. Kao kornjača? Više onako, okrugao... da, da, razumem, viđao sam takve, šteta, velika šteta. Ne, ne, molim vas, ne treba mi cena jednog, ili više njih. Mene zapravo ne zanimaju okrugli i zaobljeni sapuni. Kako zašto? Kako zašto?

Bole (tiho): Ona još pita zašto?

Komnen: Sapuni se oduvek prave u kockama i pre svega sapuni se nikada nisu pravili od magarca i okrugli, gde ste to videli? Okrugli od magarca? Hajte, molim vas... ko, ko vam je to rekao, da od magarca može da ispadne sapun? Ko vam je rakao da to uopšte radite? Ma, kakvi stari recepti? Ne, ne, ne zanima me. Sačekajte, budite na vezi (pokriva rukom slušalicu i okreće se ka Boletu.): Bole, da li tebe nešto zanima u vezi sa magarcima i sapunima? Okrugli su u pitanju, oni što izlete iz ruke, kao što već znaš.

Bole: Da razmislim, ne, možda... ipak ne. Ja sam našao nešto bolje, na strani pedeset.

Komnen: Gospođo, ne insistirajte, ne zanima me vaš tradicionalni recept i muža magaraca. Magarica? Kako god, zbogom... i ja vama!

Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok