Radomir Konstantinović - Obična, oh, kokoška

Započeo Braca, Novembar 05, 2024, 07:44:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Braca

Радомир Константиновић

Обична, ох, кокошка

ОНА: Још само пет минута.
ОН: Остави ме на миру, видиш да читам новине?
ОНА: Онда нећу ни ја да знам. Нека буде шта буде, не морам ја на све да мислим. Ја радим а ти читаш новине. Ја радим а ти слушаш радио.
(Звоно.)
ОН: Ево, дошли су.
ОНА: Брзо, сад брзо. Удари само једанпут. Али то није ништа кад ти кажем! Нож је оштар. (Пауза.) Молим те. (Пауза.) Чекај, нећу то. Шта ћу да им кажем? Немој да отвориш. Кажи да су погрешили врата. Ох, не. Кажи: не примамо госте. (Пауза.) Кажи: њу боли глава.
ОН: Њу боли глава.
ГОСТ: Добро вече. Не умете да кажете добро вече? Зар се тако гости дочекују?
ГОШЋА: Јаој, што је лепо код вас. Само, ваздух је загушљив. Зашто овде тако смрди?
ОН: Добро вече. (Пауза.) До виђења.
ГОСТ: Али склоните се са врата да прођем.
ГОШЋА. Ваљда ћете нас пустити унутра, или мислите да будемо овако гости - на вратима?
ОН: Не примамо госте. Вратите се.
ГОСТ: Гле сад, гле сад! Лепа посла. Баш сте љубазни. А знате ли ви да сам се ја пешке пео на пети спрат?
ГОШЋА: Да. Зашто станујете тако високо? Али овде заиста смрди! Ја не бих могла да живим у оваквом смраду. Ја бих се угушила. Баш ми се ништа не свиђа. Боље да идемо у биоскоп. До виђења.
ГОСТ: Ја остајем овде. Мени се овде свиђа. Ако се теби иде у биоскоп, ја остајем овде. (Пауза.) Ако вам смета што сам ту, молим, дајте ми новине. Имате новине? Не? Онда ћу да слушам радио. Немате радио? Невероватно. Слушај, па они немају ни радио.
(Кокодакање кокошке.)
ГОШЋА: Гле сад, гле сад? Шта ја то чујем?
ГОСТ: Ако се не варам, то је кокошка.
ГОШЋА: Права правцата кокошка!
ГОСТ: Немате радио, не читате новине, а имате кокошку.
ГОШЋА: Кажем ја да идемо у биоскоп. Овде ми се не свиђа.
ОН: Ја вас нисам ни звао. Одлазите.
ГОСТ: То нам ни накрај памети не пада. Да не мислите да ћемо да поједемо вашу кокошку? Замисли, они се боје за своју кокошку. Где вам је та кокошка? Напред, баш сам радознао да је видим! Људи моји, свете, свете! Држати кокошку у стану, па то је сјајно! То нема чак ни у биоскопу. Кажем ти ја да не идемо у биоскоп. Зар би могла у биоскопу да видиш кокошку? А да не идете ви са кокошком у биоскоп? Пардон. Где ћемо да седнемо?
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok