Konstantin Kostjenko - Hitler i Hitler

Započeo S.Teller, Novembar 21, 2024, 07:47:10 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

S.Teller

Konstantin Kostjenko

Hitler i Hitler

Prevod: Novica Antić

HITLER I BERBERIN

ŽENA (pojavljuje se, prilazi HITLERU): Znaš, tek što sam se probudila... Spavala sam i sanjala sam jedan san... Ne, neću da pričam. Ne želim... ne zanima te to. Znam... Znaš, sve je to nekako... Htela bih da se prema meni ponašaš... Ja želim nežnost, želim... sve to... A ti... Više me ne razumeš... Osećam to: više me ne razumeš. Promenio si se prema meni, nije kao pre. Kao što bih htela... Sanjala sam svog starijeg brata. Lice mu je bilo nekako... Znaš, onako, nekako. Evo, ovakvo, jedna obrva ovako... tanka, tanušna, kao da je iščupana pincetom... nekako ženstvena... A druga obrva... I on mi je tamo rekao... Sedeli smo u sohi. Oko nas prašina, starež, iznošena odeća. Svetlo škilji kroz pukotine... I on mi je kazao... Ali, tebe to ne zanima. Vidim ja to... Osećam... Žene su osetljiva stvorenja... Žene imaju vrlo razvijenu intuiciju... Ruke su počele da mi stare... Zbog nečega su mi iskočile vene. Proširile se... Strašno modre!... Reci, ako ostarim, hoćeš li prestati da me voliš?... Nećeš me više voleti? Znam, kad ostarim, kad ostare moje ruke, nećeš se odnositi prema meni kao nekad. Kao pre, davno, na samom početku... Prestaćeš da me odvodiš u postelju. Preziraćeš me. Ali, trudićeš se da se ne vidi kako me prezireš... Pa ti si pažljiv, lepo vaspitan... A možda to nisu vene, možda se to koža na mojim rukama tanji?! I vene postaju vidljivije!... Znaš, bolje je da mi kažeš sve, baš sve što misliš o meni, sve što ćeš misliti... Ako prestanem da ti se dopadam, kaži mi to. Nemoj da to zadržavaš u sebi. Od toga bude samo gore... Kad držiš u sebi, ne dozvoljavaš da... slobodno... I, znaš šta mi je rekao? Moj stariji brat. Tamo, u snu... Čekaj, čekaj, ako te to ne zanima, to, šta mi je u snu rekao moj stariji brat... Pa mi smo se već dogovorili, složili smo se, govorićemo otvoreno... Kada se sa mnom govori otvoreno, direktno, to mi se više dopada nego kad nabacuju nekakve aluzije, kad okolišaju... Ne volim zagonetke. Ne volim zagonetke, rebuse... Nikada nisam volela matematiku... Ni šah.. Sve me to plaši! Odmah me prođu nekakvi trnci!... Žene su osećajna stvorenja. Intuicija im je razvijena... Znači, nećeš da ti pričam o mom snu?... Dobro, ispričaću ti kasnije, kad to poželiš. Slobodno mi reci kad poželiš... A, ako ne poželiš, ti... i to mi kaži! Dogovoreno?! Onda, dobro... Baš je to lepo što razumemo jedno drugog! Samo ti! I ja!... (Odlazi.)
Pojavljuje se BERBERIN.
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok